Webhelyformátum kiválasztása az „Ingatlan” réshez

Webfejlesztőként és internetes marketingesként az a feladatunk, hogy olyan oldalt fejlesszünk ki, amely a kíváncsi felhasználókat vásárlóvá alakítja. Egy internetes forrás eladási tulajdonságait nemcsak a design és a szövegek, hanem a formátum is befolyásolja.

Lakóépület céloldala

A marketingelemzés alapján kifejlesztett erős nyitóoldal a leghatékonyabb formátum az új építésű lakások értékesítéséhez. A fejlesztő céges weboldalával párhuzamosan készül, minden objektumhoz (lakóegyütteshez) külön-külön.

Az értékesítés befejezése után a landing oldal bezárható, ellentétben a céges multilapozóval, melynek működését folyamatosan karban kell tartani.

Az egyoldalas, 5-7 görgető képernyős nyitóoldalon minden olyan információ megtalálható, amit lakásvásárláskor általában megkérdeznek. Mi működik itt a figyelem megőrzésében és a konverziók növelésében? Grafika, szövegek, elhelyezési sorrend, triggerek.

A jól megtervezett felépítésű és cselekvésre ösztönző jó nyitóoldal a „Csak keresem” állapotból a „Hová vigye a pénzt?” állapotba vezeti a felhasználót.

Mielőtt folytatnánk a prototípus fejlesztését, meg kell értenünk, hogy pontosan mit és kinek adunk el? A grafikai megoldás, a szövegek tonalitása a célközönség portréjának, félelmeinek, vágyainak megértésén múlik.

  1. Például az a feladatunk, hogy egy turista osztályú lakókomplexumban kis garzonokat értékesítsünk. Ki veszi meg? Fiatal családok, diákok szülei, viszonteladók, azok, akik majd kiadják a lakást.Mindezen szegmensek esetében fontos az alacsony ár, a különböző jelzáloghitel-lehetőségek, a játszótér megléte, a metró sétatávolságon belül – ezt kell eladni. Az az érzés, hogy ez a szállás megfizethető, ugyanakkor kényelmes.
  2. A drága lakások szegmensét olyan elit örömként mutatják be, amelyet csak az elit engedhet meg magának. A webdizájn ennek az ingatlannak az exkluzivitását és kiváló minőségét mutatja be. Nem valószínű, hogy a leendő tulajdonosok aggódnak a közelben található buszmegálló miatt, de a mélygarázs, a biztonság és az ablakból nyíló panoráma döntő tényező lehet. Itt érdemes pénzt költeni egy minőségi videó bemutatóra, 3D-s túrára. Az ilyen videók megfelelő hangulatot teremtenek – ha lakást vásárol ebben a lakókomplexumban, az elit részévé válik.

A korlátozott formátum ellenére a céloldalon el kell helyezni a fejlesztővel és a projektdokumentációval kapcsolatos anyagokat. Ez megtehető a dokumentumra mutató hivatkozások, letölthető fájlok formájában, hogy ne terhelje túl a helyet.

A fejlesztő hivatalos weboldala

A több lapozó sok objektumot építő építőipari cégnek megfelelő. A nagy építőipari holdingok általában egy vállalati weboldallal és több céloldallal rendelkeznek (projektenként vagy irányonként külön).

A törvény értelmében a fejlesztőknek éjjel-nappal hozzáférést kell biztosítaniuk az interneten található információkhoz az építkezéssel és magának a cégnek a helyzetével kapcsolatban. Erről bővebben a „10 kulcsblokk egy ingatlanwebhelyen, amelyek befolyásolják a vásárlási döntést” című cikkben olvashat.

A befejezett projektek listája növeli a márkahűséget. Hígítsa fel a képgalériát és szárítsa meg a számokat leírással.Ne féljen beszélni azokról a nehézségekről, amelyeket le kellett győznie az épület felépítéséhez. Adja hozzá a lakásvásárlók véleményét, az építőipari ügyfelek köszönőleveleit, hogy növelje az építési szervezetbe vetett bizalmat.

A fejlesztő üzleti partnereinek (például speciális jelzáloghitelezési feltételeket biztosító bankoknak) szentelt oldal is a jó üzleti hírnévről szól.

A fejlesztők hivatalos oldalai ugyan inkább imázs jellegűek, de közvetve mégis befolyásolják az eladásokat.

Ingatlanközvetítő cég honlapja

Az „ingatlaniroda” lekérdezés gyakran kiegészíti a farkát – „hivatalos webhely”. A felhasználó olyan megbízható céget keres, amelyik rövid időn belül tud ingatlant vásárolni vagy eladni, emellett minden regisztrációs kérdést is elintéz. Milyen információkra van szükség az ilyen forrásokról?

  1. Hagyományos rovatok – a cégről, szolgáltatások listája, ingatlantípusok, munkakörülmények, elérhetőségek, dokumentáció (szerződéspéldák), árak, vélemények.
  2. Ingatlanközvetítők profiljai, statisztikáik a sikeres tranzakciókról.
  3. Online űrlap ajánlatok kereséséhez különböző szűrőszűrőkkel rendelkező apartmanokra.

Ha az Ön ügynöksége még csak most lép be a piacra, akkor elkezdheti egy értékesítési céloldallal és aktív hirdetési támogatással (kontextus szerinti hirdetés és célzás). Ha megvan a kellő számú áttekintés, tranzakciós statisztika, bővül a csapat, megjelennek a kiegészítő szolgáltatások, akkor lehet gondolkodni egy céges többoldalas fejlesztésen.

Ingatlanügynök névjegykártya weboldal

A névjegykártya formátum alkalmas a személyes márkáját népszerűsítő ingatlanügynök számára. Tartalmazza elérhetőségeit, szolgáltatásainak listáját, árat, dísztárgyakat. A fő forgalom kontextuális reklámozással, a közösségi hálózatokon lévő fiókok célzásával és karbantartásával érhető el. A keresőoptimalizálással történő promócióhoz nem a legjobb megoldás, túl nagy a verseny az aggregátorok, alkalmazások, üzenőfalak részéről. Egy lehetséges stratégia a blogírás, ahol cikkek jelennek meg az ügyfelek és a szakmai közösség számára.

Következtetés

A formátum megválasztása közvetlenül függ a projekt megrendelője által kitűzött fő céltól. A nyitóoldal alkalmas egy épülő házban lévő lakások eladására, a vállalati weboldal a pozitív hírnév kialakítására, a névjegykártya pedig a személyes márka kialakítására. A döntés meghozatalakor elemezze a versenytársakat, és világosan fogalmazza meg azokat a feladatokat, amelyeket az internetes erőforrásnak meg kell oldania: alkalmazások hozása vagy márkaismertség növelése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük